Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke Anke Konrad.

Na početku sastanka ministra odbrane Miloša Vučevića i ambasadorke Nemačke Anke Konrad, ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da sa ambasadorkom Konrad razmeni mišljenja o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dve zemlje. On je, tom prilikom, rekao da je stabilnost Zapadnog Balkana od strateškog značaja i da u tom smislu postoji redovan dijalog dve strane. Ministar Vučević je konstatovao da je bilateralna saradnja dve države razvijena, uz obostrano nastojanje za njeno dalje unapređenje, istakavši da razvijenost ukupnih bilateralnih odnosa daje mogućnost i prostor za unapređenje i oblikovanje saradnje u oblasti odbrane, od zajedničkog interesa.

Ambasadorka Konrad zahvalila je na srdačnom prijemu i uputila čestitke potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Vučeviću povodom imenovanja na novu dužnost. Ona je, takođe, istakla opredeljenje Savezne Republike Nemačke za unapređenje ukupne saradnje, kao i saradnje u oblasti odbrane koja već godinama beleži uzlazni trend.