Premijerka Brnabić i ministarka Begović obišle kompaniju Biopolis u Singapuru

0
94

Izgradnja BIO 4 kampusa u Srbiji počeće u avgustu ili septembru sledeće godine i trajaće oko dve godine, izjavila je ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, a premijerka Ana Brnabić je ocenila da će novi kampus mnogo značiti za srpsku nauku i ekonomiju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović obišle su u Singapuru kompaniju Biopolis. Predsednica Vlade je novinarima prenela da je o ideji biokampusa mnogo slušala od ministarke Begović i čitavog tima koji se time bavio skoro dve godine. Ona je ocenila da će to mnogo značiti za Beograd, za Srbiju i za našu nauku i ekonomiju. Ministarka Begović je posle obilaska Biopolisa u Singapuru rekla da je, kada je nastajala ideja o izgradnji srpkog projekta Bio4 kampusa, Biopolis bio vodilja.

Begović je istakla da je veoma zadovoljna što ono što je predviđeno da se gradi u Beogradu predstavlja preslikanu, veoma uspešnu priču Biopolisa. Dodala je da je Biopolis, što se tiče biotehnologije, na globalnom nivou postala vrlo prepoznatljiva kompanija, ali da im je trebalo skoro 20 godina da dođu do ovog nivoa. “Verujem da nikad nije kasno i verujem da neke stvari mogu da se urade brže, posebno ako koristimo iskustva i neke greške koje su drugi pravili”, zaključila je ministarka Begović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here