Miroslav Parović – Cene energenata u Srbiji su naglo skočile

0
45

Cene energenata u Srbiji su naglo skočile izjavio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta i dodao da su i poskupljenja hrane najveća u Evropi pa se to iznivelisalo sa energentima.

Potražnja za ogrevnim drvetom se malo primirila, ljudi su se već pripremili za zimu koja je pred nama, te su tako i cene ove vrste ogreva prestale da divljaju.Početkom oktobra, potražnja za ogrevnim drvetom je porasla, a za kubik je, u zavisnosti od grada do grada, trebalo dati od 8.000 dinara do sto evra. Da li su ovo realne cene ogreva i u kojoj meri su udar na kućni budžet pitali smo Miroslava Parovića.

Oktobarska računica Agencije za energetiku Srbije o troškovima energije za grejanje pokazala je da će grejanje korišćenjem drva u područjima Srbije u kojima se ono može nabaviti po nižim cenama (na primer 7.650 dinara po kubiku) i ukoliko domaćinstva imaju novije peći čija je efikasnost veća, npr. 65% će koštati 63.000 dinara, dok će značajno veće troškove, preko 104.000 dinara, imati domaćinstva koja koriste skuplje ogrevno drvo (sa cenom 10.700 dinara po kubiku) i imaju peći niže efikasnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here