Obeležena godišnjica postojanja i rada Udruženja naučnica Srbije SRNA

0
111

U Privrednoj komori Vojvodine danas je održana svečana konferencija pod nazivom „Nauka i privreda na istom zadatku“, povodom godine postojanja i rada Udruženja naučnica Srbije SRNA, koja je organizovana u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Privrednom komorom Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević učestvovao je na svečanosti povodom godišnjice postojanja i rada Udruženja naučnica Srbije SRNA, koje za cilj ima unapređenje položaja žena i devojaka u nauci i prosveti i povećanje vidljivosti naučnica u široj društvenoj zajednici. Pokrajinski sekretarijat je prepoznao značaj ove organizacije, koja uspešno povezuje nauku i privredu, akademsku zajednicu i potrebe tržišta rada, a utiče i na podizanje svesti o značaju žena u nauci i privredi.

Predsednica Udruženja SRNA prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović istakla je značaj veoma uspešnog povezivanja predstavnika akademske zajednice, radi uklanjanja rodnih predrasuda u zanimanjima i profesijama, kao i u preduzetništvu, dodavši da Udruženje sada broji 99 članova.

Najcitiranije naučnice koje su članice ovog udruženja, njegova potpredsednica prof. dr Jovana Grahovac i prof. dr Aleksandra Buha Đorđević predstavile su svoj rad i aktivitet, te angažovanost na realizaciji plemenitih ciljeva Udruženja. Ovom prilikom uručene su i zahvalnice najzaslužnijim institucijama, organizacijama i pojedincima. Sekretar Ivanišević primio je zahvalnicu u ime Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam – za predanost, profesionalnost i doprinos radu Udruženja SRNA.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here