Vučević i Gašić u Novom Pazaru i Tutinu – Zajednički rad na pružanju pomoći ugroženima u poplavama

0
74

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišli su juče naselja u opštinama Novi Pazar i Tutin koja su usled obilnih padavina ugrožena poplavama.

Ministar odbrane Miloš Vučević je prilikom obilaska pripadnika Vojske Srbije, koji su, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, hitno angažovani u borbi sa poplavama na tom području, istakao da je najvažnije da sve institucije – od državnog do lokalnog nivoa, rade zajedno na zaštiti života i imovine građana.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, ukazao je na to da je tokom jučerašnjeg dana bilo više intervencija i da je situacija u Tutinu teža nego u Novom Pazaru.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović naveo je da je Vojska Srbije uspostavila komunikaciju sa predstavnicima lokalnih vlasti u Novom Pazaru i Tutinu. On je napomenuo da se situacija, kada su u pitanju padavine, delimično stabilizuje, ali da su veliki bujični potoci napravili veliku štetu ne samo u Novom Pazaru, već nizvodno, niz reku Jošanicu, sve do Raške. Mojsilović je rekao da se očekuje porast vodostaja Ibra sve do Kraljeva, dodavši da je za veoma kratko vreme kiša napravila puno štete i da će prioriteti u angažovanju Vojske Srbije biti usmereni na spasavanje života i zdravlja ne samo građana Novog Pazara, nego i građana u celom regionu, uključujući i zaštitu materijalnih dobara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here