Vučić – Nije postignut nikakav dogovor sa Prištinom

0
60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu posle sastanka sa evropskim zvaničnicima da nije postignut nikakav dogovor s Prištinom iz, kako je rekao, nepoznatog razloga, i istakao da se sada zna koja strana je bila za mir.

U Briselu je održan zajednički sastanak visokog predstavnika EU Žozepa Borelja i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Vlade tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem. Predsednik Srbije je izjavio da u Briselu nije postignut nikakv dogovor s Prištinom, da je srpska strana bila konstruktivna, ali da albanska strana nije želela da prihvati nijedan predlog. Vučić je novinarima rekao da će sačekati izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i da će srpska strana poštovati njegove preporuke da ne izdaje nove tablice sa oznakom KM, dok je Prištini predložio da ne primenjuje kazne. On je rekao da predstoji težak period, a Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da je njihova država uvek uz njih. Vučić je najavio i da će se večeras ili sutra obratiti građanima Srbije

Kako su ranije javili beogradski mediji, Srbiji je jutros u Briselu ponuđeno rešenje koje je ponižavajuće za Srbiju. Rešenje koje je ponuđeno trebalo bi da derogira Briselski sporazum, što Srbija, nije mogla da prihvati. Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine organizovan je na poziv Borelja, a u fokusu je pronalaženje izlaza iz aktuelne krize na KiM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here