Vučić i Alijev – Jačanje strateškog partnerstva

0
49

Na poziv predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, predsednik Republike Azerbejdžan, Ilham Alijev, boravio je danas u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija i Azerbejdžan imaju mnogo toga zajedničkog i da su dve zemlje današnjim potpisivanjem više sporazuma podigle saradnju i odnose na novi nivo. Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom, održanoj nakon potpisivanja sporazuma i sastanka delegacija dveju zemalja, istakao da je Srbija pouzdan partner toj zemlji.

Predsednici Srbije i Azerbejdžana Aleksandar Vučić i Ilham Alijev potpisali su u Palati Srbija, po završetku sastanka delegacija na najvišem nivou, Memorandum o osnivanju Saveta za strateško partnerstvo Srbije i Azerbejdžana. Potpisan je i Sporazum o readmisiji, kao i Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva digitalnog razvoja i saobraćaja Azerbejdžana o priznavanju ovlašćenja u skladu sa propisom 1/10 Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje i uverenje i vršenje brodske straže pomoraca iz 1978. godine, sa izmenama i dopunama. Među potpisanim dokumentima je i Administrativni ugovor za sprovođenje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana o socijalnoj sigurnosti i Memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Azerbejdžana. Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju između Agencije za promociju izvoza i investicija Azerbejdžana i Privredne komore Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here