Dragan Petrović – Prihvatanje Briselskog sporazuma je autogol za Srbiju

0
71

Prihvatanjem Briselskog sporazuma učinjen je autogol rekao je naučni savetnik Dragan Petrović i dodao da je tim sporazumom slamana bezbedonosna struktura severa Kosova.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je sinoć da su dogovorom Beograda i Prištine o registarskim tablicama postignutim u Briselu sačuvani mir, stabilnost i sigurnost za Srbe na severu Kosmeta. Petković je istakao da ovaj dogovor znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama. On je naveo da ovaj dogovor podrazumeva da nema kazni od 150 evra koje je planirao Kurti i nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom uspeli smo da sačuvamo mir i naš narod na severu Kosmeta, naglasio je direktor Kancelarije. Kako komentariše aktuelnu situaciju na Kosovu pitali smo naučnog savetnika Dragana Petrovića.

I dalje će u upotrebi biti tablice koje legalno izdaje Republika Srbija i koje će Srbi na severu pokrajine moći da koriste. To znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje. Jedino će biti obustavljeno izdavanje potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne pronađe konačno rešenje po pitanju tablica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here