Ministar Vučević na obeležavanju šest decenija od formiranja 250. raketne brigade za PVD

0
52

Vojnom svečanošću u kasarni “Banjica” danas je obeležen Dan 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i šest decenija od njenog formiranja. Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ministar odbrane Miloš Vučević, obraćajući se prisutnima, osvrnuo se na istoriju roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva koja je započela 1915. godine, kada je srpski artiljerac Radoje Raka Ljutovac iznad Kragujevca, topom zemaljske artiljerije oborio austrougarski avion.

Kao izaslanik predsednika Republike, ministar Vučević uručio je komandantu 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadnom generalu Tiosavu Jankoviću Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena, kojim je Ukazom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštite građana Srbije odlikovana ta brigada. Nakon polaganja venaca na Spomen obeležje poginulim pripadnicima 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i obilaska Spomen-sobe, brigadni general Janković uručio je Plaketu ministru Vučeviću. Povodom današnjeg praznika, istaknutim pojedincima uručena su odlikovanja i stimulativne mere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here