Vučić – Dogovorom o registarskim tablicama sačuvani mir i stabilnost

0
47

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dogovorom Beograda i Prištine o registarskim tablicama, postignutim u Briselu, sačuvan mir i stabilnost za naš narod.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u obraćanju javnosti, rekao da je za povratak Srba u institucije ispunjen prvi uslov, a to je da nema naplate novčanih kazni i otimanja automobila, ali da je ostao još jedan – formiranje Zajednice srpskih opština. Prema njegovim rečima, za nas je važno da traju pregovori i da KM tablice, kojih ima oko 7.000 u vlasništvu ljudi koji žive na Kosmetu i 2.000 u centralnoj Srbiji, važe.

Predsednik je ocenio da je dogovor i statusno jedna mala taktička pobeda, koja će nas, međutim, voditi u još težu situaciju, u kojoj ćemo biti izloženi i težim pritiscima. Zadovoljan sam i što nismo ugrozili celu Srbiju i što će nam ova godina biti rekordna po nivou direktnih stranih investicija, jer za to možete da se borite kada imate mir, poručio je Vučić. On je ukazao na to da je situacija kod Srba na severu Kosmeta napeta, ljudima je dosta terora prištinskih vlasti, poručivši da ovo nije tema za političke svađe. Posle 23 godine terora, Srbi na Kosmetu žele da čuvaju svoje ognjište i da se bore za svoju decu, stare, ali i za Srbiju na Kosmetu i našu budućnost, naglasio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here