Vučić sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom o problemima u regionu i projektima

0
61

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novoizabranog srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i novoizabranog predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, sa kojima je razgovarao o problemima koji postoje u regionu, infrastrukturnim projektima i gradnji puteva, ali i izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – Jasenovac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se tokom sastanka članici Predsedništva BiH Željki Cvijanović i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na veoma plodotvornoj i dobroj saradnji u prethodnom periodu. Oni su razgovarali o problemima koji postoje u regionu, situaciji na Kosovu i Metohiji i razgovorima koje je Srbija noćas imala sa Briselom, ali i o drugim važnim projektima.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović prenela je da su razgovarali o temama važnim za bilateralne odnose, kao i o razvoju zajedničkih projekata. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je predsedniku Vučiću na podršci koju Republika Srbija daje Republici Srpskoj i naglasio da je bitno da se nastavi saradnja na projektima, te istakao da će raditi na vrednosnoj integraciji kroz obrazovanje i kulturu.

“Dogovorili smo se da nakon forimiranja Vlade Republike Srpske, u prvoj sedmici decembra, bude održana zajednička sednica Vlada Srbije i RS“, najavio je predsednik Republike Srpske i dodao da situacija u Bosni i Hercegovini nije rešena ovim izborima, jer postoji pat pozicija koja je teško rešiva, a čija je suština, kako je naveo, u “blokadama iz političkog Sarajeva” za sve projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here