Džon Bosnić – Evropska unija je američka kolonija

0
208

Amerika je uvidela da je Evropska Unija ojačala pa je podsticala Bregzit, a sada želi ratom u Ukrajini da odvoji istočni deo Evrope i sve to čini ne želeći da ima konkurenciju izjavio je novinar i politički konsultant Džon Bosnić.

Američke kompanije žele da posluju tamo gde postoji stabilno okruženje i harmonizacija spoljne politike sa politikom Evropske unije (EU) ima uticaja na njihove odluke, izjavio je Džon (John) Ginkel, otpravnik poslova američke ambasade u Beogradu. Ginkel je tako odgovorio na pitanje da li i u kojoj meri na američke investicije utiče to da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji. On je dodao da američke kompanije obraćaju pažnju na veoma različite i brojne signale koji im govore da li se nalaze na pravom mestu i da li će njihove investicije otići u pravom smeru. Da li spoljna politika Srbije utiče na odluke američkih investitora pitali smo novinara Džona Bosnića?

Evropska unija i Sjedinjene Države su uvele niz sankcija Rusiji zbog njene agresije na susednu Ukrajinu. Srbija je podržala teritorijalni integritet Ukrajine, ali se nije pridružila sankcijama. Evropski i američki zvaničnici su u više navrata pozivali vlasti u Beogradu da uvedu sankcije Rusiji.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas komentarisao je odluku Srbije da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Đilas je pomenuo strane kompanije koje su zbog takve odluke odustale od investiranja u našu zemlju. “Imam informacije da su 2 velike kompanije iz Japana i Zapadne Evrope odustale od investicija u Srbiji, nemački investitori se raspituju da li ovde da investiraju! Trpećemo posledice ako ne uvedemo sankcije!”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here