Branko Pavlović – Izvesnu pobedu u pregovorima sa Prištinom ostvarili smo tek kad smo zauzeli stav

0
113

Popuštanje u svim zahtevima u pregovorima sa Prištinom pokazalo se kao pogrešna politika, izvesnu pobedu smo ostvarili tek kada smo prvi put zategnuli stvari i pokazali gde je naša crvena linija, smatra advokat Branko Pavlović i napominje da Srbija u pregovorima sa takozvanim Kosovom ima velik manevarski prostor ali da ga ne koristi.

Veliki broj meštana Štrpca okupio se u tom mestu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako je sa skupa poručeno, represije koju konstantno trpe od strane prištinskih vlasti koja ima za cilj iseljavanje Srba, kao i zbog celokupne situacije na severu Kosova i Metohije. Okupljeni su nosili transparente sa porukama “Vučiću čuvaj Srbe i mir”, “Podrška našoj braći sa severa”, “Stop nasilju nad Srbima”, “Sloboda za našu braću”, “Mi samo želimo mir”. Advokata Branka Pavlovića smo pitali kako komentariše aktuelna dešavanja na Kosovu i da li predviđa eskalaciju sukoba ili smirivanje tenzija.

Istog dana kada je održan skup u Štrpcu Srbi koji žive na centralnom Kosovu su ispred Doma kulture u Gračanici održali skup podrške Srbima se severa Kosova, sa kog je poručeno da srpski narod na ovim prostorima nikada nije bio ujedinjeniji. Istovremeno se na protestu pod nazivom “Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta“ u Severnoj Mitrovici okupilo oko 3.000 žena, koje su krenule u moleban i šetnju, kao vid podrške pravednoj borbi za mir, budućnost, sigurnost, ostanak i opstanak Srba i srpskih porodica na Kosovu i Metohiji. Narod iz Kosovskog Pomoravlja složno i jedinstveno, skupom u selu Kusce, podržao je svoje sunarodnike na severu Kosova. Oni su, uz reči “vaša demokratska borba je i naša borba, vaše stradanje je i naše stradanje” poslali poruku centralnim institucijama da prestanu sa terorom nad srpskim narodom na Kosovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here