Damnjan Knežević – Nestručni kadar aktuelne vlasti stručan je da krade

0
160

Govoreći o rušenju starog Savskog mosta u Beogradu, Damnjan Knežević iz Narodnih patrola je rekao da aktuelna vlast sa svojim nestručnim kadrom radi takve stvari i dodaje da su ipak stručni da opljačkaju jer samo gvožđe tog mosta vredi duplo više od novog mosta koji će sagraditi.

Poslanik Narodne stranke Vladeta Janković izjavio je tokom skupštinske sednice na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta, da je zaduživanje od 80 miliona za rušenje Starog savskog mosta u Beogradu “ne samo neodgovorno, već i moralno nedopustivo”, a od ministra finansija tražio je da odgovori “da li u tom ugovoru postoje tajne klauzule”. On je ukazao da bi posledice rušenja mosta bile dalekosežne i da bi pokušaj početka radova mogao biti „povod da građani izađu na ulicu u odbranu duha svog grada“. Kako gleda na Jankovićevu izjavu i kakve bi bile posledice rušenja mosta pitali smo Damnjana Kneževića iz Narodnih patrola.

Bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić naglašava da Stari savski most ne sme da sruši, i da ne razume bahata objašnjenja vlasti o njegovom stanju, a pritom godinama ništa ne radi na njegovom održavanju. Takođe, Bobić postavlja pitanje – ako se postojeći most sruši, šta će se dešavati sa saobraćajem u Beogradu dok se novi most ne izgradi, a za to će biti potrebno najmanje dve godine. On upozorava da 30.000 vozila dnevno pređe preko Starog savskog mosta, što čini 15 odsto saobraćaja u Beogradu, te da se neće desiti kolaps, koji ionako svakodnevno imamo, već će sve da stane. Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da stari Savski most „nema nikakvu kulturno-istorijsku vrednost“, kao i da ga ne zanima šta će biti s tim mostom posle uklanjanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here