Željko Veselinović – Linglong će Zrenjaninu doneti probleme

0
76

Linglong je u određenim problemima i zastoju u svemu što rade, to je prljava industrija čiji ja nisam zagovornik a Zrenjaninu će doneti nove probleme, izjavio je predsednik Udruženih sindikata Srbije ,,Sloga’’ Željko Veselinović.

Akcija progresivne Vojvodine (APV) upozorila je na to da Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i pokrajinske inspekcije imaju zakonsku obavezu i nadležnost da spreče izgradnju „nelegalnog objekta“ kompanije Linglong u Zrenjaninu. Podsetili su da investitor može da gradi samo kad se sačini celovita studija koja će pokazati da li bi izgradnja objekta uticala na biljni i životinjski svet i ocenili da bi svaka validna studija pokazala da Linglong „predstavlja velik rizik po zdravlje ljudi Zrenjanina i građana čitave Vojvodine i opstanak ekosistema Carske bare“ u njegovoj neposrednoj blizini. Kako komentariše izgradnju Linglonga u Zrenjaninu pitali smo predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željka Veselinovića.

Kompanija Linglong saopštila je da radovi na fabrici u Zrenjaninu nisu, niti će biti obustavljeni, već je sa kompanijom CEEC TEPC raskinut deo ugovora i potrebno je angažovati nove i pouzdane izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru. U saopštenju se objašnjava da je kineska kompanija CEEC TEPC, jedan od izvođača radova, imala poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora, a po više osnova je prekršila odredbe ugovora. Sve to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na poslovanje kompanije Linglong.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here