Brnabić – Let Beograd–Tjenđin učvrstiće veze Srbije i Kine

0
45

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina dodatno ojačati privredne veze Srbije i Kine, dovesti nove investitore, privući veliki broj turista u našu zemlju, ali i unaprediti odnose između dva naroda.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na konferenciji za novinare na Aerodromu „Nikola Tesla”, povodom prvog leta širokotrupnog aviona „Er Srbije” za kineski grad Tjenđin istakla da će ovim letom Beograd biti povezan ne samo sa Tjenđinom, već i sa Pekingom, do kojeg se može stići brzom prugom za pola sata. U daljim odnosima sa Narodnom Republikom Kinom prioritet je sporazum o slobodnoj trgovini, istakla je Brnabić.

Usled trenutnih ograničenja zbog COVID-19, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno, i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom.

Uspostavljanjem direktne linije do Kine, „Er Srbija” će omogućiti dobre konekcije preko Beograda ka mnogim destinacijama u svojoj mreži, kao što su Amsterdam, Barselona, Oslo, Pariz, Stokholm, Frankfurt, Ljubljana, Valensija, Prag, Venecija, Zagreb i druge destinacije širom Evrope i u regionu šireg Balkana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here