Deo opozicije traži smenu ministra Siniše Malog

0
32

Poslanik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da je deo opozicije pokrenuo proces interpelacije ministra finansija Siniše Malog, jer je optužio pripadnike opozicije da “rade protiv sopstvene države”. Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da opozicija traži ostavku Siniše Malog.

Interpelacija se od običnih poslaničkih pitanja razlikuje po tome što se otvara rasprava u plenumu parlamenta i sprovodi glasanje. Deo opozicije pokrenuo je proces interpelacije ministra finansija Siniše Malog, a prema rečima narodnog poslanika Zorana Lutovca neposredni povod je ono što je Mali rekao ignorišući činjenicu da je tu kao predstavnik izvršne vlasti, a ne da se ponaša prema poslanicima kao da je razredni starešina.

Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da opozicija traži ostavku Siniše Malog. “Vlada i Mali nemaju odgovor na pitanje građanima zašto će sve što kupuju poskupeti za 20 odsto, zašto su plate mizerne”, kazao je on.

Proces interpelacije pokrenule su poslaničke grupe Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Preokret, Sloga, Moramo – Zajedno i Narodna stranka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here