Novi optimizam – „Povelja Dušan Mitrović“ Udruženju građana KudeS za prognanu a slobodnu Nušićijadu

0
55

Pokret Novi optimizam i Građanske inicijative i ove godine zajedno obeležavaju Međunarodni dan ljudskih prava, ali i 18 godina postojanja Novog optimizma i 26 godina Građanskih inicijativa. Na svečanosti organizovanoj u Dorćol platz-u „Povelja Dušan Mitrović“ za Dobar primer Novog Optimizma dodeljena je Udruženju građanja KudeS za prognanu, a slobodnu Nušićijadu.

Novi Optimizam i Građanske inicijative ove godine Međunarodni dan ljudski prava obeležavaju kroz dešavanja u Beogradu i Zrenjaninu. Program u Dorćol Platz-u 8. decembra je počeo obraćanjem lica iz medija, a govorili su o mraku u Srbiji bez slobodnih medija. Prisutnima su se obratili i organizatori i slavljenici, predstavnici Novog optimizma i Građanskih inicijativa.

„Povelja Dušan Mitrović“ za Dobar Optimizam ove godine dodeljena je Udruženju građana KudeS za prognanu, a slobodnu Nušićijadu. Na svečanosti su dodeljene i nagrade „Borci za slobodu“. Za promovisanje slobode okupljanja nagrada je uručena organizaciji „Europrajd“, za slobodu udruživanja Pokretu za mentalno zdravlje, a za slobodu izražavanja redakciji KRIK-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here