Radoslav Medić – Medijske slobode su u Srbiji ozbiljno ugrožene

0
13

Televizije Nova S i N1 bi trebalo da dobiju nacionalnu frekvenciju a medijske slobode su ozbiljno ugrožene i to bi ova vlast morala da shvati izjavio je novinar Radoslav Medić.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Arandjelović izjavila je da nije upoznata s razlozima prekida emitovanja programa televizija N1 i Nova S u Srbiji. Kako komentariše ovaj postupak pomenutih televizija i da li u Srbiji vlada medijski mrak pitali smo novinara Radoslava Medića.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da su televizije N1 i Nova S obustavile emitovanje programa u znak protesta što Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) još nije doneo odluku o dodeli pete nacionalne frekvencije. Iz UNS-a su naveli da je rok za donošenje te odluke istekao 2. decembra, pošto je konkursom propisano da će REM dodeliti dozvolu 30 dana nakon objavljivanja usvojenih lista kandidata. Nacionalne frekvencije su produžene televizijama koje su godinama unazad kršile sve moguće norme i standarde profesionalnog novinarstva i ne ispunjavaju ni osnovne, zakonski propisane kriterijume za dobijanje nacionalnih frekvencija koje se formalno tretiraju kao javno dobro.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here