Novi optimizam i Građanske inicijative obeležili Međunarodni dan ljudskih prava

0
91

Pokret Novi optimizam obeležio je u subotu, 10. decembra u hotelu Vojvodina, 18 godina rada i postojanja kao i Međunarodni dan ljudskih prava a tokom programa uručeno je i novoustanovljeno priznanje Građanskih inicijativa i Novog optimizma – Heroji građanskog aktivizma.

Program u hotelu Vojvodina počeo je performansom koji su izveli bubnjari Dragoljuba Đuričića koji simbolizuje otpor autokratskom režimu i borbu za slobodu. Na početku prisutnima se obratila Marija Dakić, predsednica Upravnog odbora koja je najavila program i rekla nešto više o obeležavanju jubileja Novog optimizma.

Tokom programa uručeno je i novoustanovljeno priznanje Građanskih inicijativa i Novog Optimizma – Heroji građanskog aktivizma. Jedan od laureata nagrade Dobar primer Novog Optimizma, advokat Rodoljub Šabić, izneo je svoje obrazloženje priznanja Heroji građanskog aktivizma i uručio je plaketu inicijativi Pravo na vodu. Ispred inicijative Pravo na vodu obratile su se Iva Marković i Žaklina Živković.

Program je završen svirkom u Lion pabu gde su nastupili (ne)normalni” zajedno sa specijalnim gostom Zdenkom Kolarom, izvodeći najlepše pesme Vlade Divljana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here