Goran Šarić – Srbi su za Zapad remetilački faktor u pohodu na Rusiju

0
127

Srbi su viđeni od strane Zapada kao nekakav faktor koji remeti i kao neko ko nije dovoljno pouzdan u njihovom pohodu na Rusiju i kao takvi Srbi uvek stradaju rekao je istoričar i teolog Goran Šarić.

Istoričar i teolog Goran Šarić izjavio je da Srbija ima problem sa Zapadom jer šta god da se dogovori to se ne ispoštuje. Šarić je dodao i da se to videlo na primeru plana Z4, jer čak i da su ga Srbi potpisali i dalje bi bilo akcije “Oluja”. Šta bi pored pomenutog još bio problem Srbije sa Zapadom pitali smo istoričara Gorana Šarića.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da nema problem Srbija sa Zapadom i EU, već Zapad sa Srbijom, dodavši da oni i dalje vode politiku koja je u suprotnosti sa našim najvitalnijim interesima. Kako je saopštio Novi DSS, Jovanović je istakao da je politika Zapada u suprotnosti sa državnim interesima Srbije – od Kosova i Metohije, preko Republike Srpske, do Crne Gore. Prema njegovim rečima, kada je u pitanju sukob Zapada i Rusije, „za nas ne bi bilo dobro, ni časno da se svrstavamo uz Zapad, što bismo neminovno učinili ako bismo uveli sankcije Rusiji“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here