Ministar Vučević uručio ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti

0
62

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu u naselju Denino brdo.

Obraćajući se prisutnima na svečanosti povodom uručenja ključeva stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu, ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da Srbija, pored svih muka koje su je zadesile i pritiska na našu državu i na naš narod koji živi u južnoj pokrajini, ne prestaje da se bavi ljudima, pogotovo onima koji se staraju za bezbednost države. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje dodeli ključeva stanova onim ljudima koji su čitav svoj radni vek posvetili očuvanju države u kojoj žive.

Kamen temeljac za ovo naselje položen je u aprilu 2019. godine, a prva useljenja u zgrade slavila su se u avgustu prošle godine, kada su prvi stanari ovog kompleksa dobili ključeve. Tada su završeni radovi u fazi 1a, u kojoj je izgrađeno 216 stanova. Grad Kragujevac je za izgradnju ovog naselja ustupio državi deset hektara zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a zatim sproveo i sve radove na uređenju, izgradnji saobraćajnica, kao i vodovodne i kanalizacione mreže i infrastrukture. Stanovi su građeni u deset zgrada, a njihova ukupna površina iznosi 90.000 kvadrata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here