Vladan Vukosavljević – Pretnjama Vučiću trebalo bi da se bave nadležni organi

0
83

Pretnje bilo kome i iz bilo kog razloga su zabrinjavajuće i time bi trebalo da se bave nadležni organi izjavio je bivši ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević komentarišući sve češće pretnje predsedniku Vučiću kao i planove za njegovo ubistvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da službe bezbednosti poseduju mnogo više informacija o navodnom planu za njegovo ubistvo prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, o čemu je na suđenju kriminalnoj organizaciji Veljka Belivuka pričao okrivljeni-saradnik Srđan Lalić. On je rekao da, uprkos tim saznanjima, nije želeo da prilikom otkrivanja spomenika nosi pancir i da to neće činiti ni ubuduće. Kako gleda na pretnje predsedniku Vučiću ali i planovima za njegovo ubistvo koji se otkrivaju u javnosti pitali smo Vladana Vukosavljevića.

Od 25 završenih postupaka za pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, u 16 su osumnjičeni priznali krivicu i potpisali sporazume o priznanju. U četiri slučaja je Viši sud doneo osuđujuće presude od kojih je većina kasnije „pala“ na Apelaciji. U dva slučaja doneta su rešenja o obaveznom psihijatrijskom lečenju, bez drugih sankcija, a u tri slučaja su donete oslobađajuće presude. Pored uslovnih, kazne su se kretale od tri meseca kućnog zatvora do osam meseci zatvora. Neke od sudija u svojim obrazloženjima isticale su da je ispitivanje Vučića suvišno. Tako je u jednom slučaju sudija odbila predlog da se on ispita s obrazloženjem da se radi o najvišem predstavniku države koji je pod obezbeđenjem Vojne policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here