Brnabić – Nastavak rada na unapređenju poslovne klime u Srbiji

0
35

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je odlično to što najveći procenat američkih investitora smatra da je poslovna klima u Srbiji dobra, i poručila da će se raditi na njenom daljem unapređenju, i to kroz digitalizaciju i otvoreniju i transparentniju upravu, čime se sužava prostor za korupciju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je konferenciji povodom predstavljanja rezultata godišnjeg istraživanja Američke privredne komore o poslovnoj klimi i poverenju investitora „Deseto prolazno vreme“. Američka privredna komora (AmCham) predstavila je danas svoje novo istraživanje o poverenju investitora, a koje pokazuje da je poslovna klima u Srbiji ocenjena bolje nego prošle godine i kao umereno zadovoljavajuća. U ovom istraživanju učestvovali su predstavnici velikih i srednjih preduzeća koja uglavnom zapošljavaju više od 100 radnika.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da ta zemlja veruje u poslovanje u Srbiji i da će nastaviti da bude posvećena tome da Srbija bude uspešna na polju ekonomije, dodavši da nije slučajno to što imaju snažnu privrednu komoru u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here