Dačić sa Dendijasom – Grčka podržava teritorijalni integritet Srbije

0
56

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je u razgovoru sa grčkim kolegom Nikosom Dendijasom potvrđeno da Grčka ostaje posvećena podršci teritorijalnog integriteta Srbije i zahvalio što ta zemlja podržava Srbiju i na putu evropskih integracija.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je posle sastanka sa Nikosom Dendijasom na konferenciji za novinare rekao da je grčkog ministra spoljnih poslova upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji i sa tim da albanska strana ne poštuje Briselski sporazum.

Denijas je rekao da je u razgovoru sa Dačićem ponovio stav Grčke o  Kosovu. “Nastavljamo sa podrškom dijalogu između Beograda i Prištine kako bi se postiglo pravno-obavezujuće rešenje. Sporazumi koji su potpisani u prošlosti su važni i moramo da insistiramo da se poštuju. Ovo što sam rekao ponoviću i u Prištini”, rekao je grčki ministar. On je istakao da je saradnja, ne samo između ministara i vlada dve zemlje već i predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kirijakosa Miscotakisa ključna za stabilnost regiona.  “Grčka je posvećena daljem jačanju strateških veza sa Srbijom u svim oblastima”, poručio je grčki ministar. Dendijas je istakao da se Grčka  zalaže za evropske integracije Srbije i Zapadnog Balkana i dodao da veruje da je Srbija integralni deo Evrope, a Evropska unija mesto gde Srbija pripada. “Želimo da vidimo da Srbija nastavlja svoje reforme u fundamentalnim oblastima u skladu sa evropskom agendom, a mi ćemo pomoći koliko budemo mogli”, istakao je Dendijas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here