Grejanje u Zrenjaninu – Nova sezona, nove i cene

0
105

Na sistem daljinskog grejanja u Zrenjaninu je priključeno skoro 8.000 potrošača kojima je nova grejna sezona donela i veće račune za grejanje.

1. novembra počela je nova grejna sezona u Zrenjaninu. Međutim, nije samo sezona nova. Nove su, i povećane, cene grejanja. Kako se u Zrenjaninu sedam godina daljinsko grejanje obračunava i naplaćuje po tarifnom sistemu, nove cene imaju i fiksni i varijabilni deo. Novi iznos varijabilnog dela je 6,85 dinara po kilovat-satu – stara cena je bila 5,16 dinara. Novi iznos fiksnog dela je 38,60 dinara po kvadratu mesečno, dok je stara cena bila 29,76. Za kilovat instalisane snage fiksni deo mesečno iznosi 275,70 dinara a stara cena iznosila je 212,57 dinara. Poskupljenje je iz “Gradske toplane” obrazloženo povećanjem cene osnovnih energenata, struje i prirodnog gasa.

Iz ovog preduzeća najavljene su i pogodnosti kod plaćanja računa za grejanje. S obzirom na to da se potrošnja obračunava po tarifnom sistemu, pa su najveći računi za tri zimska meseca – decembar, januar i februar, koji su se do sada plaćali u celosti, isti će moći u iznosu do 50 odsto da se plate odloženo, na šest meseci, odnosno u maju, junu i julu. Takođe, pripremljeni su i određeni popusti za redovne platiše, odnosno za one koji račune budu plaćali u celosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here