Srđan Milivojević – Na traganje za istinom i pravdom nas obavezuje poslanička zakletva

0
100

Tužilaštvu za organizovani kriminal, Miroslav Aleksić i ja predali smo sijaset informacija i obaveštenja o nekoliko slučajeva i afera jer nas na to obavezuje poslanička zakletva, rekao je narodni poslanik Srđan Milivojević posebno izdvojivši slučaj Veljka Belivuka i njegove izjave, ubistvo Olivera Ivanovića te slučaj „Savamala“.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić i poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević predali su Tužilaštvu za organizovani kriminal nova obaveštenja o aferama u koje su, kako su rekli, umešani najviši predstavnici vlasti. Aleksić je naveo da godinama unazad „afera stiže aferu i u svaku su kao akteri umešani najviši predstavnici vlasti“. O kojim aferama je reč pitali smo narodnog poslanika Srđana Milivojevića.

Milivojević je Tužilaštvo „podsetio“ i na smrt Vladimira Cvijana i bivšeg inspektora Dejana Jovića, zapitao ko su ljudi koje je Veljko Belivuk označio kao saradnike svog kriminalnog klana, podsetio da je Belivuk u svom svedočevnju tvrdio da je imao kontakte sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem i ministrom Aleksandrom Vulinom te da je imao sastanke sa predsednikom SNS na jednoj od lokacija na Zvezdari. Milivojević je poručio da ovi zahtevi ne predstavljaju „politički senzacionalizam, već insistiranje na pravdi i istini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here