Nemanja Šarović – Hapšenje Dejana Pantića je posledica Vučićeve politike

0
96

Hapšenje Dejana Pantića je posledica Vučićeve politike jer je ukinuo srpske sudove a uveo je na sever Kosova policiju Republike Kosovo izjavio je predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanja Šarović.

Dejanu Pantiću iz severne Kosovske Mitrovice, zbog čijeg hapšenja su Srbi na severu Kosova i Metohije postavili barikade, određen je jednomesečni pritvor. Njegov sin Predrag Pantić rekao je da su pod stresom zbog odluke o pritvoru i da porodica Pantić nema nikakav kontakt sa Dejanom i ne mogu da mu dostave ni lekove, ni sredstva za ličnu higijenu. Kako komentariše hapšenje Dejana Pantića pitali smo predsednika pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanju Šarovića.

Članovi porodice i advokati bivšeg kosovskog policajca Dejana Pantića – zbog kog su i podignute barikade na severu Kosova – nekoliko dana pokušavaju da saznaju gde se nalazi. Informaciju o lokaciji gde je Pantić pritvoren nema ni Ombudsman Kosova.Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova ne žele da daju nikakve informacije o ovom slučaju. S druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 10. decembra rekao da se Pantić nalazi u policijskoj bazi u blizini Leposavića, jednoj od četiri opština sa srpskom većinom na severu Kosova. Dejan Pantić je uhapšen 10. decembra na graničnom prelazu Jarinje a potom mu je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u napadu na prostorije Centralne izborne komisije u Severnoj Mitrovici. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je rekao da se radi o “terorističkom aktu”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here