Milan St. Protić – Posledice po Ameriku zbog naoružavanja Ukrajine

0
108

Očekivano je da Amerika ima posledice zbog naoružavanja Ukrajine i nije prvi put da se takve stvari događaju jer je takvih stvari bilo i u vreme Hladnog rata, rekao je istoričar i diplomata Milan St. Protić.

Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posledicama, poručio je tokom sednice Saveta bezbednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.”Mi savesno registrujemo sve takve kriminalne radnje SAD i njihovih saveznika i oni će se zbog toga što rade suočiti sa konkretnim pravnim posledicama”, rekao je Nebenzja. Ruski predstavnik u UN rekao je i da Moskva prati i uništava takve vojne isporuke. Kako komentariše naoružavanje Ukrajine od strane SAD-a i da li bi Amerika zaista mogla da ima posledice zbog tog naoružavanja pitali smo istoričara Milana St. Protića.

Na sredini desetog meseca rusko-ukrajinskog rata, nema bitnih promena na linijama fronta, takvo stanje traje već izvesno vreme, a najverovatnije je da će tako ostati i u narednih par meseci. Borbe najvećeg intenziteta vode se u Donjeckoj oblasti, i to oko grada Bahmuta koga ruske snage žestoko napadaju, a Rusi su određene manje uspehe imale i u drugim delovima istočnog ratišta. Ukrajinci nastavljaju sa kontraofanzivom u regionu istočnog dela Harkovske i zapadnog dela Luganske oblasti bez nekih vidljivih rezultata, dok u Hersonskoj i Zaproškoj oblasti nema gotovo nikakvih ozbiljnijih ofanzivnih akcija, već samo pozicioni boj i artiljerijska dejstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here