Debata ,,Zrenjaninci, znate li kako se troši vaš novac?’’

0
87

Druga po redu debata pod nazivom ,,Zrenjaninci, znate li kako se troši vaš novac?’’ održana je u MZ Veljko Vlahović na Bagljašu.

Građani Zrenjanina decenijama se suočavaju sa velikim i ključnim problemima među kojima prednjači nedostatak ispravne vode za piće. I dok aktuelna vlast u narednom periodu planira niz aktivnosti koje su irelevantne za normalan i pristojan život u ovom gradu, građani Zrenjanina se, izgleda, ništa ne pitaju. I ne radi se samo o tome da vlast radi po svojoj volji i želji već se dešava i to da uskraćuje građane Zrenjanina za informacije o preraspodeli budžetskih sredstava iako bi transparentnost rada lokalne samouprave trebalo da bude obaveza. Tim povodom održana je debata u MZ Veljko Vlahović sa ciljem da se ukaže na to gde se i kako troši novac građana Zrenjanina. Nešto više o učesnicima rekla je Svetlana Vukobratović Novković, odbornica u Skuptšini grada na listi Suverenisti – Dosta je bilo i moderator debate.

Budžet lokalne samouprave nije budžet lokalnih čelnika nego budžet svih građana Zrenjanina, poručila je Sonja Pernat, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragana Popović, predsednica Upravnog odbora Građanskog preokreta, izjavila je da su ovakve debate trebale da se održe i ranije, odnosno pre usvajanja budžeta.

Političko/partijska zloupotreba budžeta od strane donosioca odluka prisutna je i dalje u ovom gradu. Vlast nikog ne pita za mišljenje ali to ne znači da građani Zrenjanina treba da ćute. Trebalo bi svi da budemo uključeni u  to sa koliko novca će grad Zrenjanin raspolagati u narednoj godini i kako vlast planira da ga potroši kao i  hoće li ulagati u razvoj grada i koji su prioriteti, poručeno je na debati koja je održana drugi put u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here