Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Čestitajući položenu zakletvu, ministar Vučević rekao je da taj čin predstavlja veliki događaj u životu mladih u svečanom stroju. Prema njegovim rečima, oni su danas dali veoma važnu reč, možda i najvažniju u svom životu.

Vučević je istakao da im se pruža mogućnost da se osposobe za rukovanje naoružanjem i vojnom opremom, da provere i unaprede svoje psihofizičke sposobnosti, ali i da u jednoj specifičnoj sredini kakva je vojna steknu dobre prijatelje i jedinstveno iskustvo koje će im značiti u budućim životnim izazovima.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i verskih zajednica, kao i porodice i prijatelji vojnika i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.