Vlada Živanović – Da li je Srbiji potreban Nacionalni stadion?

0
107

Srbiji je potreban moderan stadion da zameni sadašnje stadione Zvezde i Partizana i imao bi smisao u koliko bi na njemu igrali dva pomenuta kluba i reprezentacija rekao je izvršni urednik u listu Danas Vlada Živanović.

Novac koji se izdvaja za nacionalni stadion, rešio bi najveće probleme građana u svakoj opštini na jugu Srbije, poručila je danas u republičkom parlamentu narodna poslanica SSP-a iz Niša Jelena Milošević. Kako je istakla, realnost je potupno drugačija. “Mladi odlaze iz Niša, jer ne žele da rade u kineskim fabrikama. Decu iz Gadžinog Hana šaljemo u Niš u vrtić, jer u Hanu nema mesta, a žene iz Leskovca idu u privatne poliklinike na mamograf, jer ga leskovačka bolnica nema. A sve njih zajedno, slaćemo na nacionalni stadion da kupuju karte i gledaju utakmice i tako utiču na povećanje BDP-a, mada ne znam šta ćemo s tolikim BDP-om kad jug Srbije ostaje bez ljudi”, rekla je Miloševićeva. Da li je Srbiji potreban Nacionalni stadion pitali smo izvršnog urednika u listu Danas Vladu Živanovića.

Za izgradnju sportske infrastrukture država će tokom naredne tri godine potrošiti pola milijarde evra. Za nacionalni stadion u Surčinu u planskom delu budžeta, koji je Skupština usvojila 23. novembra, tokom 2022, 2023 i 2024. godine biće potrošeno ukupno 417 miliona evra. Taj novac, vidi se iz prostornog plana područja posebne namene, biće potrošen za izgradnju stadiona, pristupne infrastrukture i pratećih objekata. Uz to, dodatnih 80 miliona evra budžetirano je za tri lokalna stadiona i jedan sportski centar. Ukupno 497 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here