Milojko Pantić – Ekonomski napredak Srbije

0
57

Iako predsednik Vučić govori da živimo u zlatnom dobru i da je Srbija ekonomski tigar, plašim se da ipak ne završimo u kamenom dobu izjavio je novinar Milojko Pantić komentarišući ekonomski napredak Srbije.

Reforme koje su u Srbiji vođene od 2014. godine dovele su do toga da je u vreme najveće svetske krize Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi, izjavio je ministar finansija Siniša Mali odgovarajući na kritike pojedinih opozicionih poslanika u Skupštini Srbije da se ne radi dovoljno na ekonomskom razvoju zemlje. On je poredeći vreme pre 10 godina i sadašnje rekao da ćemo ove godine prvi put imati bruto društveni proizvod veći od 60 milijardi evra, a pre 10 godina on je iznosio 33,7 milijardi. Kako ocenjuje ekonomski napredak Srbije pitali smo novinara Milojka Pantića.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da su brojke egzaktne i one kažu da nam je javni dug u BDP sada 54 odsto, a preuzeli smo dug od 79 odsto. Stopa nezaposlenosti je bila 25,9 odsto, a sada je 8,9 procenata”.  Dodao je da u vreme prethodne vlasti nije bilo ulaganja u životnu sredinu, ni nove auto-puteve kao ni izgradnju kanalizacione mreže te da je vojska bila urušena dok se sada ulaže u nju i vojska se modernizuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here