„Srpska napredna stranka (SNS) je sprečila da se Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije izjasni o Rezoluciji o usklađivanju spoljne politike sa Evropskom unijom i to se ne može opravdati bilo kakvim proceduralnim zavrzlamama“ izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović koji je i predsednik skupštinskog Odbora za spoljnu politiku.

Građani su ostali uskraćeni da čuju argumente za i protiv i da čuju koje su posledice ukoliko se ne uvedu restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji. Odlaganje donošenja ove odluke jasna je poruka kao što su jasne i moguće posledice. Nema sedenja na dve stolice, ko pokušava da sedi na dve na kraju tresne o pod“- izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović koji je i predsednik skupštinskog Odbora za spoljnu politiku, navedeno je u sopštenju SSP.

„Naša obaveza prema državi i građanima je da uskladimo spoljnu politiku sa politikom EU, to je u interesu Srbije, jer je nemoguće da živimo bezbedno, dobro i stabilno ako sami sebe izolujemo od kontinenta na kome živimo. Mi smo kao država pre 22 godine doneli odluku da hoćemo da budemo u Evropskoj uniji i ta odluka nije promenjena“ – rekao je Stefanović.