Uprava saobraćajne policije apeluje na građane da se tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika ponašaju odgovorno u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, a iz Odeljenja za javni red i mir apeluju na građane da ne koriste pirotehnička sredstva.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apeluje na građane da tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa daju doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na srpskim putevima uz napomenu da je 31. decembra prošle godine i 1. januara ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo šest osoba, a teže povređeno 26. U 45 saobraćajnih nezgoda, od ukupno 200 koliko se dogodilo u tom periodu, učestvovali su vozači pod dejstvom alkohola, uključujući dve nezgode sa poginulim licima.

Oficir u Odeljenju za javni red i mir u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Nebojša Simonović uputio je apel građanima da tokom novogodišnjih i božićnih praznika ne koriste pirotehnička sredstva jer njihova nepravilna upotreba može imati kobne posledice.

Usled nepravilne upotrebe petardi može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, a neretko i do povreda lica, šake i drugih delova tela, što može dovesti do invaliditeta. Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here