Jovo Bakić – Sankcije su nepopularna i nečovečna mera

0
55

Protivnik sam uvođenja sankcija bilo kome pa i Rusiji jer su sankcije jedna izuzetno nepopularna i nečovečna mera, rekao je sociolog Jovo Bakić.

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije u sredu, 28. decembra, nije raspravljao o Rezoluciji o usklađivanju spoljne politike Srbije i Evropske unije (EU) a koja podrazumeva i uvođenje sankcija Rusiji. Ovo je nakon sednice zatvorene za javnost saopštio na konferenciji za novinare predsednik Odbora Borko Stefanović, ujedno i podnosilac predloga ove rezolucije. Da li bi Srbija trebala da uvede sankcije Rusiji pitali smo sociologa Jova Bakića.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović koji je i predsednik Skupštinskog odbora za spoljnu politiku rekao je da postoji obaveza prema državi i građanima da se uskladi spoljna politika Srbije sa politikom EU i da je to u interesu Srbije, jer je nemoguće da živimo bezbedno, dobro i stabilno ako sami sebe izolujemo od kontinenta na kome živimo. „Mi smo kao država pre 22 godine doneli odluku da hoćemo da budemo u Evropskoj uniji i ta odluka nije promenjena“ – rekao je Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here