Ivan Živkov – Budžet grada Zrenjanina je usvojen uz kršenje Zakona o budžetskom sistemu

0
41

Budžet grada Zrenjanina je usvojen uz kršenje Zakona o budžetskom sistemu, upozorio je sociolog Ivan Živkov uz napomenu da je zakonom predviđena transparentnost u planiranju, donošenju i realizaciji budžeta što, kada je u pitanju zrenjaninski budžet, nije slučaj.

Na sednici Skupštine grada Zrenjanina, odbornici su usvojili Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu i to je ujedno bila i najvažnija tačka dnevnog reda. Veći deo dnevnog reda odnosio se na usvajanje programa rada i poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, u skladu s Odlukom o budžetu grada. Kako komentariše predlog odluke o budžetu grada pitali smo sociologa Ivana Živkova.

U budžetu Grada Zrenjanina za narednu godinu ukupni planirani prihodi i primanja iznose 5,5 milijardi, a ukupni rashodi i izdaci 6,2 milijarde dinara. Nisu svi građani eksperti za budžet i ne mogu da ocenjuju da li je usvojeni budžet po Zrenjanin dobar ili ne, ali imaju pravo da o njemu diskutuju jer ih se on neposredno tiče. To su i uradili na tribini Aktivi građanin u Zrenjaninu, u okviru debate pod nazivom „Da li građani Zrenjanina znaju kako se troši njihov novac?”. O budžetu su razgovarali građani, predstavnici opozicionih stranaka i udruženja dok su predstavnici vlasti sa ove debate izostali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here