Poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, danas je potvrdio da će 9. januara u Severnoj Mitrovici biti održan protest Srba, zbog, kako je rekao, „veleizdaje Aleksandra Vučića“.

Jović je rekao da će protest Srba početi u 12:01 simbolično, kako bi digli glas protiv “veleizdaje Aleksandra Vučića” i “torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena” Srpske liste, te “najsvirepije izdaje” od prošle nedelje – aminovanje baza kosovske policije na Severu. “Građani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju i Haradinaju, ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji”, kazao je Jović. Dodao je da su Srpska lista i predsednik Srbije Aleksandar Vučić “verifikovali opkoljavanje” Mitrovice i “okupaciju” Severa. “Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji”, rekao je on, preneo je portal KosSev.

Jović je za Srpsku listu kazao da je “nema medju živima”. “Njih nema nigde na ulici. Mi se pitamo gde su oni. Verovatno je većina, možda gotovo i svi po stanovima koje dobijaju u ‘Beogradu na vodi’. To je sada kod njih status medju izdajnicima, ako nemaš stan u ‘Beogradu na vodi’ ili na Vračaru, nisi dovoljno dobar Srbin i njima podoban”, kazao je Jović.