Počinje prijava za vaučere za odmor u Srbiji

0
48

Danas počinje prijava za turističke vaučere. Zainteresovani građani od danas će moći da podnesu prijavu na šalterima pošte Srbije, a na raspolaganju će biti 100.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a po prvi put i stariji od 65 godina koji nemaju penziju. Akcija pomoći domaćem turizmu na ovaj način je počela 2015. godine i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera. Vaučer sada pokriva isključivo smeštaj u vrednosti od 5.000 dinara po osobi. Sve preko toga finansira se lično.

Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju. Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije. Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave. Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu. Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju: penzioneri; nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada; zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara; ratni vojni invalidi i civilni invalidi; poljoprivrednici; studenti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here