Izgradnja tri nova mosta u Novom Sadu

0
87

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je predstavljanju tri mosta koja će se graditi u Novom Sadu. Reč je o mostu u produžetku Bulevara Evrope do Sremske Kamenice, koji će biti, kao i drugi most – od Petrovaradina do Kovilja – deo Fruškogorskog koridora. Treći će biti pešačko-biciklistički most, koji će se graditi na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa sa pristupnim saobraćajnicama.

Projekti koji će biti budućnost Novog Sada predstavljeni su danas u Gradskoj kući a reč je o tri nova mosta u produžetku Bulevara Evrope do Sremske Kamenice, koji će biti, kao i drugi most – od Petrovaradina do Kovilja – deo Fruškogorskog koridora. Treći će biti pešačko-biciklistički most, koji će se graditi na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa sa pristupnim saobraćajnicama. Tom prilikom obratio se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je ukupna vrednost investicije za ova tri projekta oko 360 miliona evra.

Na predstavljanju projekata učestvovali su i državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov, direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Saša Orlović, predstavnik Fakulteta tehničkih nauka Vuk Bogdanović i predstavnici kineske kompanije CBRC Aleksandar Nikolić i Milijan Milić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here