Unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske u oblasti obrazovanja

0
70

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić i ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić razgovarali su danas o unapređenju saradnje Srbije i Republike Srpske u oblasti obrazovanja, u skladu sa uspostavljenim specijalnim paralelnim odnosima  iz 2006. godine i na osnovu svih do sada realizovanih aktivnosti, projekata i potpisanih sporazuma.

Ružić je naveo da je, između ostalog, bilo reči o unapređenju učeničkog i studentskog standarda, dodavši da je u prethodnih deset godina, kroz projekat „Obrazovanje za socijalnu inkluziju” izgrađeno, rekonstruisano i opremljeno 15 domova za smeštaj učenika i studenata, što je obezbedilo 3.082 nova mesta.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić je ocenila da će se uspešna saradnja u narednom periodu dodatno osnaživati u najboljem interesu obrazovnih sistema  u Republici Srpskoj i Srbiji, i izrazila zahvalnost Vladi Srbije za finansijsku podršku u vezi sa ulaganjem u predškolske i školske ustanove.

Na sastanku je još jednom potvrđena obostrana zanteresovanost za nastavak jačanja saradnje u oblasti obrazovanja u narednom periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here