Radomir Lazović – Gde je narodna inicijativa o zabrani iskopavanja litijuma

0
86

Radomir Lazović, poslanik Zeleno – levog kluba Ne davimo Beograd, zatražio je od ministarke za zaštitu životne sredine da utvrdi ko je sakrio narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora od narodnih poslanika, a koju je potpisalo 38 hiljada građana.

 „Ovo znači da je narodnu inicijativu neko i bukvalno namerno sklonio iz redovne procedure i sakrio“, rekao je Lazović i pozvao ministarku da, iako se ona zalaže za iskopavanja litijuma, utvrdi ko je sakrio narodnu inicijativu od narodnih poslanika i na taj način najgrublje povredio zakon. „Ako je SNS tako siguran da bi trebalo nastaviti iskopavanje litijuma, zašto se plaši da se u parlamentu o tome razgovara i zašto kršenjem zakona beži od rasprave?” – izjavio je Radomir Lazović.

On je konstatovao da se na zaštiti životne sredine radi veoma malo, da trećina građana Srbije nema ispravnu vodu, da 600 000 građana pije vodu sa primesama arsena i da polovina stanovništva nema kanalizaciju. On je podsetio da je jedan sadašnji ministar obećavao izgradnju kanalizacije, ali i sadnju 200 000 stabala drveća, ali da se ništa od toga nije dogodilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here