Marinika Tepić – Šapić ozakonio još 186 kvadrata građevinske površine na Novom Beogradu

0
113

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), Marinika Tepić, iznela je danas podatak da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ozakonio još 186 kvadratnih metara građevinske površine u Novom Beogradu, na odvojenoj parceli od one o kojoj je BIRN pisao da je nezakonito ozakonjena.

Portal BIRN je u oktobru 2022. godine pisao da je Opština Novi Beograd, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, legalizovala nelegalno dograđeni objekat u Šapićevom vlasništvu, iako mu je tokom 2021. godine Građevinska inspekcija naložila da obustavi radove i pribavi građevinsku dozvolu. Krajem jula 2022. godine, nešto više od mesec dana pošto je 20. juna postao gradonačelnik Beograda, Šapić je dobio rešenje Opštine Novi Beograd kojim se ozakonjuje objekat na Bežanijskoj kosi – sedmosobni stan od 340 kvadratnih metara korisne površine odnosno, 403 kvadratna metra bruto razvijene građevinske površine, preneo je BIRN. Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), Marinika Tepić, iznela je danas podatak da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ozakonio još 186 kvadratnih metara građevinske površine u Novom Beogradu, na odvojenoj parceli od one o kojoj je BIRN pisao.

Potpredsednica beogradskog odbora SSP Ana Gođevac rekla je da je Šapić tri puta prekršio zakon: kada je nelegalno gradio, kada je nastavio gradnju nakon zabrane, i kada je nelegalno ozakonio objekat. Kako je kazala, posle pokretanja peticije dela opozicije za smenjivanje Šapića, on „umesto da odgovori“ – napao je predsednicu beogradskog odbora SSP Milu Popović. Podsetila je da se Šapić nije bio na sednici na kojoj se govorilo o njegovom smenjivanju, jer nije osećao potrebu da građanima Beograda objasni o čemu se radi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here