Dačić priredio prijem za članove Vlade i diplomatski kor

0
81

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić priredio je danas tradicionalni prijem za članove Vlade Srbije i diplomatski kor povodom obeležavanja Nove godine po julijanskom kalendaru i poručio da će diplomatske aktivnosti Srbije i u narednom periodu biti usmerene ka prioritetima spoljne politike, a to su očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Ministar Dačić je kao prioritete spoljne politike, sem očuvanja suverenitetai teritorijalnog integriteta istakao razvoj dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, unapređenje bilateralnih odnosa sa svim državama, a naročito negovanje tradicionalnih prijateljstava. Dačić je ponovio da je svaki pokušaj rešavanja kosovskog pitanja moguć jedino kroz uspostavljanje mehanizma dijaloga Beograda i Prištine. Ministar je rekao da Srbija i dalje veruje da je punopravno članstvo u EU dostižno i da obećanje iz Soluna predstavlja realističan i ostvariv cilj.

Novogodišnjem prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova prisustvovali su i ambasadori SAD Kristofer Hil, Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, šef delegacije EU Emanuel Žiofre, ministri Tanja Miščević, Tomislav Žigmanov, Đorđe Milićević, Novica Tončev, Tomislav Momirović i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here