Mirović se sastao sa ministrom Memićem – Fokus na izgradnji Info-centra Fruške gore

0
50

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ministra turizma i omladine Huseina Memića, sa kojim je razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar Husein Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ s obzirom na to su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji. Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koja će biti realizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom.

Mirović je izjavio da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori, te da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva. Ministar Memić je istakao da se priprema dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj i pripada, i da bi se sačuvala zelena oaza koju Vojvodina ima.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here