Značajna podrška Misije OEBS reformskim procesima u Srbiji

0
44

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom o saradnji sa ovom međunarodnom organizacijom.

Brnabić je istakla da izuzetno ceni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnim reformskim procesima i stručnu i tehničku pomoć i podršku, pre svega u oblastima vladavine prava, medijskih sloboda i reformi pravosuđa, kao i unapređenja saradnje institucija i civilnog sektora.

Ona je posebno zahvalila na ekspertskoj podršci u izradi i implementaciji Medijske strategije i Akcionog plana, kao i u izradi medijskih zakona.

Premijerka je, govoreći o reformi pravosuđa, rekla da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona koji za cilj imaju dalje jačanje vladavine prava i stvaranja nezavisnog i samostalnog sudstva i tužilaštva.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa i u drugim važnim pitanjima i sprovođenju reformi.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku planiranja aktivnosti Misije OEBS u Srbiji i saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here