Profesor Radonjić – Nije Srbija ucenjena po pitanju Kosova već Vučić

0
107

Profesor na Filozofskom fakultetu Ognjen Radonjić ocenio je da je u priči oko Kosova i evrointegracija, predsednik Srbije Alekandar Vučić taj koji je ucenjen, a ne Srbija. “On je ucenjen čovek i on će prebacivati to na nas – da smo mi ucenjeni za evrointegracije. Zar nisu evrointegracije već stale? Mi ne pregovaramo o pristupu EU, to je već stalo. Naš narod će patiti? Ne, patiće on – njemu je problem. Problem je i za nas, ali on je prvi na spisku”, rekao je profesor povodom navoda Vučića da će ako ne prihvatimo evropski plan za Kosovo biti prekinute integracije i povučene investicije.

„I de facto i de jure mi smo izgubili Kosovo 1999. godine, a formalno smo priznali Kosovo kada smo izašli na kosovske izbore i ušli u kosovsku vladu. Te priče o tome – da priznamo Kosovo ničemu ne služe. Nemate šta da priznate Kosovo, ta stvar je gotova“, rekao je Radonjić u Novom danu N1. On je istakao i da je „problem Kosovo rešen“. „Oni su nezavisna država, a sada treba ispuniti pravnu formulu potrebnu Kosovu da pristupi raznim međunarodnim organizacijama“, kaže. „Naša stvar je tu gotova, ovo je važno za Kosovo. Ovo mrcvarenje može da vodi samo našem daljem ponižavanju“, precizirao je.

Povodom ucena Srbiji o kojima se govori oko evrointegracija i uvođenja sankcija, kaže da bi nas sankcije, ako bi sada bile uvedene, teže pogodile nego 1990-tih, kada je šverc išao preko Rumunije i Bugarske a sada toga više nema. „Mislim da kada se govori o ucenama ne bih govorio o ucenama Zapada prema Srbiji, u tom smislu mislim da je predsednik generlno ucenjen čovek. Ko zna šta imaju o njemu vezano sa organizovanim kriminalom, sećate Gruevskog, u Makedoniji, kada su počekli da objavljuju…Apsolutno, mislim da je on taj koji je ucenjen“, kaže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here