Od početka godine deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji

0
48

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković poručio je danas da se Priština najviše plaši mira jer se u njemu topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade ratnohuškačkog režima Aljbina Kurtija. Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta.

Besramna je laž da predsednik Srbije i Srbi na Kosovu i Metohiji na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer činjenice govore upravo suprotno – da su jedina pretnja miru ekstremisti koji, inspirisani Kurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod. Samo od početka godine dogodilo se deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata. Istina je zapravo da na delu imamo eksploziju nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad, i to svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom.

Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika”, naveo je Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here