Pokret slobodnih građana – Odakle Šapiću vila od 820.000 evra u Trstu

0
109

Nakon što su „Vreme“ i BIRN danas objavili da Aleksandar Šapić poseduje vilu u italiji u vrednosti od 820.000 evra koju nije prjavio, PSG zahteva da Agencija za sprečavanje korupcije hitno pokrene postupak protiv gradonačelnika Beograda.

“Kada ste 15 godina funkcioner poput Aleksandra Šapića, kada provedete skoro tri mandata kao predsednik opštine Novi Beograd, kada ste imali prilku da ranije budete na funkciji zamenika gradonačelnika, a poslednjih više od pola godine kao gradonačlenik Beograda, onda za neprijavljivanje imovine nemate nikakvog opravdanja”, ocenio je predsednik beogradskog odbora PSG-a i odbornik u Skupštini grada Beograda Vladimir Pajić. To što je Šapić izbegao da prijavi vilu u blizini Trsta u vrednosti od 800.000 evra, ocenio je Pajić, predstavlja kršenje zakona i traži punu moralnu, krivičnu i političku odgovornost. Taj slučaj su zajednički istražili “Vreme“ i BIRN, a tekst je objavljen danas pod naslovom Naš gradonačelnik u Trstu.

“S obzirom da je Šapić rasterećen od odgovornosti koju bi sam trebalo da preuzme i podnese, da se skriva i ne prisustvuje sednicama Skupštine grada i izbegava pitanja odbornika o bilo kojem problemu, ovim mora da se pozabavi Agencija za borbu protiv korupcije i kazni ga u skladu sa zakonom”, istakao je Pajić. Jer, kaže, Šapićevo “plivanje u blatu bezakonja mora da prestane”,  on “umesto da je fokusiran na rešavanje problema i kriza u kojima se grad nalazi, sav svoj trud ulaže u prikrivanje imovine širom Evrope i malverzacije sa legalizovanjem silnih nakupljenih i nelegalno izgradjenih kvadrata”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here