Vučević prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Kumanovu

0
46

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je sinoć u Zanatskom domu u Kumanovu Svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji.

Obraćajući se prisutnima, ministar Vučević podsetio je na reči vizantijskog cara koji je u ranim hrišćanskim vremenima rekao da se „veličina jednog naroda ne gleda po broju tog naroda ni po teritoriji, već veličina jednog naroda gleda se po tome koliko je taj narod iznedrio iz sebe svetitelja i ugodnika božjih“.

Prema Vučevićevim rečima, iako najviše slavljen kroz crkvu i škole koje ga slave kao svog sveca, Sveti Sava živi u svakoj srpskoj duši „uobličavajući sve što je najbolje i najuzvišenije u srpskom rodu“. Zato Dan Svetog Save, naglasio je, proslavljamo širom Srbije, ali i ostalih zemalja u kojima naš narod s ponosom živi.

U okviru posete Kumanovu, ranije danas, ministar Vučević posetio je Kulturno-umetničko društvo “Srpski vez”, sa čijim članovima je razgovarao o jubileju desetogodišnjice postojanja koji obeležavaju ove godine, kao i planovima za naredni period. Tom prilikom, najmlađi članovi “Srpskog veza” izveli su i prigodan program u čast Savindana, kao i splet igara iz okoline Kumanova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here